Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins ove godine i u Trogiru!

 

Svakog lipnja, počevši od 2003. godine, francusko Ministarstvo kulture organizira Rendez-vous aux jardins. Tijekom ove manifestacije u cijeloj se Francuskoj za javnost otvaraju privatni i javni vrtovi te parkovi i perivoji. Od 2018. – Europske godine kulturne baštine – manifestacija se proširila na vrtove i parkove diljem Europe. Od tada u njoj sudjeluje i Hrvatska, provodeći aktivnosti pod naslovom  Susret u vrtovima.

U koordinaciji Ministarstva kulture i medija RH te u suradnji s konzervatorskim odjelima u Trogiru i Varaždinu ove su godine priređeni prigodni edukativni programi te interaktivni plesni program HNK u Zagrebu i Baleta Preljocaj (Aix-en-Provence, Francuska) u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj. Dok na POVEZNICI možete provjeriti raspored i detalje svih događanja, ovdje posebno izdvajamo program Garagnin – Fanfogna, park u gradu – gradu park! koji će se održavati u Trogiru 4. i 5. lipnja 2021:

 

  • 4. lipnja 2021.
    Polaznici dječje radionice imat će prigodu prošetati parkom u 13:00 sati uz stručno vodstvo mag. ing. prosp. arch. Vesne Hrge Martić, koautorice krajobrazne studije parka. Potom će u dvorištu Muzeja grada Trogira umjetničkom intalacijom prezentirati svoje radove – vizualne prikaze biljne raznolikosti izvornog projekta parka.
  • 5. lipnja 2021.
    U dvorištu Muzeja grada Trogira dr. sc. Ana Šverko iz Instituta za povijest umjetnosti, kao inicijator projekta obnove parka Garagnin – Fanfogna, u 10:00 sati održat će predavanje o njegovoj povijesti i planiranoj budućnosti. Pridružite nam se u ovom zanimljivom predavanju!

 

“Program „Garagnin-Fanfogna, park u gradu – gradu park!“, koji su podržali Muzej grada Trogira i O. š. Petra Berislavića, uključuje aktivnosti kojima će se predstaviti prirodna i kulturna baština lokaliteta. Njihov je cilj građane podsjetiti na kulturno-povijesne vrijednosti ovoga gotovo zaboravljenog zelenog srca Trogira. Predstavljanjem projekta obnove parka prikazat će se vizija njegove budućnosti, načini i mogućnosti korištenja ovog prostora u skladu s potrebama 21. stoljeća”, rekla je Jasna Popović, pročelnica Konzervatorskog odjela MKiM u Trogiru.

 

One thought on “Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins ove godine i u Trogiru!

  1. Pingback: Manifestacija Susret u vrtovima – Rendez-vous aux jardins ove godine i u Trogiru | LokalnaTV - moja lokalna televizija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *