Promocija slikovnice “Triba sad sve skupit sa stola!”

 

U petak, 20. listopada 2023. točno u podne u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se promocija slikovnice “Triba sad sve skupit sa stola!” autorice Goranke Tomaš, više kustosice pedagoginje. Ovo izdanje u kojemu će zasigurno guštati i mali i veliki prijatelji Muzeja grada Trogira na engleski je jezik prevela Nikolina Vukman, prof., a predstavit će ga Ruža Kovačević Bilić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Trogira, dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica Muzeja grada Trogira, Aleksandra Bilić Petričević, viša kustosica te sama autorica. S radošću vas pozivamo da nam se pridružite i prvi upoznate glavne likove – Mikikula i Tomažinu, nerazdvojne prijatelje i velike obožavatelje starina, običaja i svog prelijepog grada Trogira…

 

„U životu, pa tako i na fešti triba sve skupit sa stola – sve boli, radosti, sva ufanja i želje. Te naše puste želje ponekad se ostvare, a ponekad i ne. Nakon puno izazova i teških situacija ova slikovnica je uspjela ugledati svjetlo dana. To je svojevrsna priča i bojanka o našem malom i velikom Gradu te o našem malom i velikom Muzeju, ali i o životu općenito. Jednom je netko rekao kako je sve povezano u krugu života. Taj krug je ono što radimo i ono što jesmo… Ovo je i svojevrsna priča namijenjena svima – i malima i velikima, jer svi smo mi jednom bili djeca i bilo bi najbolje da zauvijek sačuvamo to veselje, jednostavnost i ljubav prema umjetnosti u svojim srcima.“, poručila je autorica slikovnice Goranka Tomaš, viša kustosica pedagoginja. „Ovim putem zahvaljujem svima koji su doprinjeli realizaciji ove pričice. Sretna sam što će Triba sad sve skupit sa stola napokon doći do vaših ruku kako bi mogli malo učiti i bojati, a puno guštati, kako bi mogli sami doživjeti to neko djelo.“, istaknula je autorica.

 

Dobro nam došli u Galeriju Cate Dujšin Ribar u petak, 20. listopada 2023. u 12:00 sati!

 

 

IMPRESSUM:
IZDAVAČ: Muzej grada Trogira
ZA IZDAVAČA: dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica
AUTORICA i ILUSTRATORICA: Goranka Tomaš, viša kustosica pedagoginja
PRIJEVOD: Nikolina Vukman
STRUČNI SURADNICI: dr. sc. Fani Celio Cega, muzejska savjetnica, Aleksandra Bilić Petričević, viša kustosica
FOTOGRAFIJE: Maja Maljkoić Zelalija, viša voditeljica odnosa s javnošću
GRAFIČKA PRIPREMA: Neven Marin
TISAK: Dalmacijapapir – Split
Slikovnica je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Trogira i Turističke zajednice Grada Trogira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *