“Putovanje tišinom” – 13. salon Likovne udruge Trogir otvara se 3. listopada u 19:30

 

Zaputite se na “Putovanje tišinom” u organizaciji Likovne udruge Trogir! Garantirani polazak na ovu umjetničku (avan)turu je u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira u utorak, 3. listopada 2023. u 19:30.

Očekuje vas putovanje na živopisne slikarsko-fotografske destinacije, putovanje na kojem će vaši vodiči biti članovi udruge: Anđelka Balov, Milena Belas, Ana Bilač, Esther Canata, Marija Djini, Magdalena Kudelik, Maja Maljković Zelalija, Marija Markovina, Snježana Mayer, Snježana Matić, Antonio Miše i Daria Opačak Škaro. Što su za ovogodišnju, 13. tradicionalnu izložbu stvorili inspirirani temom “Putovanje tišinom” moći ćete razgledati do 13. listopada 2023. godine.

 _

“U tišini našeg malog ja, neometani podražajima eksternog, kreativnost se budi postajući svjetlo, uobličavajući se u svijet proživljenog. Kaos oko nas tjera naš bitak da se pobuni i umjesto nereda stvori red unutar svakog od nas.
Sve naše male bitke su uvijek vođene unutar misaonog, bojama i kistom, dlijetom i kamenom, drvom, žicom, tekstilom, svime što nam je nadohvat ruke i što nas inspirira i daje nam poticaj da stvorimo nešto lijepo, da damo svoj pečat postojanju unutar postojanja.
I kako onda ne biti vojnik kista i boja kad nam pružaju neograničene mogućnosti kao svemir?!
Tišina koja govori, tišina koja urla, smije se i moli.
Tišina koja progovara kroz sasvim drugačiji put kojim se migolji do cilja.
Tišina koja putuje našim bitkama da bi se uobličila u predivni šareni svijet.

Evo nas zajedno već 13. put, na tradicionalnoj izložbi, putujući tišinom.”

Kao i prošle godine, prigodni tekst potpisuje Snježana Mayer, a plakat izložbe Maja Maljković Zelalija.

 

 

Veselimo se vašem dolasku!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *