Koncert Narodne glazbe Trogir i Vedrana Harašića

Narodna glazba Trogir i Vedran Harašić slave s nama 60. obljetnicu Muzeja grada Trogira! Očekuje nas prava fešta o´ pisme zato vas pozivamo da nam se pridružite na koncertu “Dalmacijo sve ti cvitalo” u utorak, 1. kolovoza u 21:00 sat u dvorištu Muzeja grada Trogira!

 

Bit će ovo večer najljepših dalmatinskih melodija, a najviše onih koje je izvodio trogirski slavuj Vinko Coce“pjevačka legenda i vrsni interpret tradicijske i popularne dalmatinske urbane glazbe” – koji je svoj glazbeni put započeo kao trinaestogodišnjak, svirajući klarinet upravo u Narodnoj glazbi Trogir.

Bez Narodne glazbe Trogir, najdugovječnijeg trogirskog društva, nije mogla proći nijedna trogirska fešta… Svirali su glazbari tijekom svojih 198 godina na svečanostima, akademijama, proslavama blagdana, praznika, pobjeda, ustoličenja, svečanih otvaranja, blagoslova, … i zato nam je posebo zadovoljstvo ugostiti ih u okviru proslave 60. obljetnice osnutka Muzeja grada Trogira kako bismo zajedno i dalje stvarali kako feštarsku povijest Trogira koju predstavlja naša obljetnička izložba “FEŠTA! – Što su i kako Trogirani slavili kroz povijest” (otvorena do 27. rujna 2023.) tako i kulturnu povijest Trogira općenito.

Dragi naši sugrađani i prijatelji, nadamo se da ćete nam se pridružiti na ovom koncertu, kojim ne slavimo samo 60. obljetnicu Muzeja već i talent, stvaralaštvo i ostavštinu Vinka Coce kao i 198. godina neprekidnog djelovanja Narodne glazbe Trogir. Dobro nam došli 1. kolovoza 2023. u 21:00 sat u dvorište Muzeja grada Trogira! Ulaz je slobodan! Vidimo se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *