Izložba “110 GODINA NOGOMETA U TROGIRU … i nikad nas neće štufat!” otvara se 19. listopada!

U srijedu, 19. listopada 2022. godine u 17:00 sati u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira otvorit će se obljetnička izložba 110 GODINA NOGOMETA U TROGIRU … i nikad nas neće štufat!. Ovom izložbom HNK Slaven prisjeća se ljeta 1912. kada je osnovan Sportski klub Trogir koji je od tada do danas doživio brojne promjene…

 

“Kroz povijest mijenjale su se države, mijenjalo se ime kluba, bilo je uspona i padova, ali nikad nije prestao žamor djece, trka za balunon i huk s tribina između dvije kule! Danas, okupljeni oko HNK Slaven, u školi nogometa imamo oko 260 djece raspoređene u devet kategorija, idealne uvjete za treninge i utakmice, školovane i licencirane trenere, što nam u budućnosti daje garanciju da ćemo od naše djece i mladeži stvoriti dobre sportaše i još bolje ljude!”, rekao je Mario Juranović, predsjednik HNK Slaven.

Za postav izložbe zaslužna je Daniela Kontić, kustosica dokumentaristica Muzeja grada Troigra, a za tehnički postav Neda Đogić.

Kako je počela organizirana nogometna igra u Trogiru, kako se razvijala na našoj Batariji – jedinstvenom nogometnom igralištu, koje je zapažene rezultate ostvario HNK Slaven, saznajte na izložbi koja će biti postavljena u Muzeju grada Trogira do 28. listopada 2022. godine.

 

Veselimo se vašem dolasku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *