Uz Božićne beside u novom ruhu želimo vam čestit Božić i sretnu novu 2022. godinu!

 

Prošle smo godine zamolili nekoliko prijatelja Muzeja grada Trogira da se prigodno – u se vrime godišća – prisjete Badnjaka i Božića u Trogiru njihova djetinjstva.

Ove godine sva ta sjećanja prožeta blagdanskom toplinom, dječjim uncutarijama, okusom fritula, mirisom bakalara i smrića, zvukovima potajnog otvaranja bombona u karti, a ponajviše vedrim duhom prošlih Božića oživljavamo i donosimo u obliku e-knjižice. Nostalgični zapisi Marina Giljanovića, Đine Harašić, Ivanke – Đovane Idvorac, Dunje Kalilić, Nane Novak, Dine Rožić, Katje Tramontane i Tomislava Šantića, u pratnji jednako nostalgičnih božićnih čestitki koje se čuvaju u Muzeju grada Trogira, a koje su nekih prošlih Božića primili članovi obitelji Sentinella i Karli od sada su dostupne i u novom obliku:

 

 

Vjerujemo da ćete se čitajući ova sjećanja osmjehnuti, da će vas ove stare “božićne beside” nanovo obradovati i potaknuti da i sami zabilježite vlastita sjećanja na neki davni ili manje davni Božić u Trogiru.

Uz neizmjernu zahvalnost autorima ovih svjedočanstava poklanjamo vam ovu malu e-publikaciju prepunu velikih emocija za Božić 2021. godine. Osim na internetskoj stranici Muzeja grada Trogira, dostupna je i na platformi ISSUU.

 

Sritan Božić svima želi Muzej grada Trogira!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *