Adventura 2021. počinje! Pridružite nam se u Muzeju grada Trogira

Dobro nam došao prosinac i dobro nam došli u prosincu! Na samom početku mjeseca prepunog božićne čarolije pozivamo vas da razgledate zanimljiv program i pronađete nešto u čemu ćete uživati! Dok cjeloviti program možete provjeriti iznad i OVDJE, od programa koji će se odvijati u Muzeju grada Trogira izdvajamo:

 

U četvrtak, 2. prosinca 2021. u 9:00 sati u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira otvorit će se tradicionalna izložba učeničkih radova koju, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, organizira Udruga TOMS u suradnji s Osnovnom školom Petra Berislavića i Osnovnom školom Okruk. Izložbu možete razgledati do 4. prosinca 2021. ujutro 9:30 – 12:30 te poslijepodne 16:30 – 18:30.

 

~*~

 

~*~

Muzejska pedagoginja Goranka Tomaš i ove je godine pripremila radionice božićne tematike. Tako će se u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održati tri različite zanimljive radionice za djecu: u utorak, 7. prosinca u 9:00 sati “Božićna čestitka”, u utorak, 14. prosinca u 9:00 “Pokloni me nekome” te 21. prosinca u 9:00 “Božićni ukras”. Za sve radionice potrebna je prethodna prijava, o čemu više informacija donosimo uskoro…

~*~

U utorak, 7. prosinca u 19:30 otvara se još jedna tradicionalna izložba u Muzeju grada Trogira. Riječ je o 11. Salonu Likovne udruge Trogir, pod naslovom “ABADAT”. Tko će ove godine izlagati i što će sve do 15. prosinca biti izloženo – saznat ćete tijekom sljedećih nekoliko dana u našim NOVOSTIMA.

~*~

Prije nekoliko dana obajvljen je poziv zainteresiranim kreativcima i rukotvorcima za izlaganje na 5. Božićnom sajmu rukotvorina koji će se održavati od 17. do 23. prosinca u Muzeju grada Trogira. Prijave se zaprimaju do 9. prosinca u 23:59, detalje o tome kako se prijaviti možete pronaći OVDJE.

 

~*~

U petak, 10. prosinca Udruga “Cantus Domini” u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će koncert “Božićna bajka”. Koncertni program sadržavat će popularne i klasične božićne pjesme, poput Tiha noć, Radujte se narodi, Have yourself a Merry little Christmas, Jingle Bell rock… Početak koncerta na kojemu će nastupiti sopranistice Barbra Garić, Branka Pleština Stanić, Neda Aleksić i pjevač Sinša Vuco, uz korepetitora Duju Blaškovića i naratora Denisa Šabića, je u 19:00 sati.

 

~*~

A kakav bi to prosinac bio bez tradicionalnog Božićnog koncerta Glazbene škole Josipa Hatzea – DO Trogir? Nikakav! Zato ga poslušajte u Galeriji Cate Dujšin Ribar prvog dana zime, 21. prosinca u 19:00 sati.

 

Dobro nam došao prosinac i dobro nam došli u prosincu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *